Henjo söker erfaren produktionsledare

Erfaren Produktionsledare till Henjo Plåtteknik i Ljungby

Som Produktionsledare på Henjo arbetar du främst med daglig planering och styrning samt ständiga förbättringar, produktions- och flödesoptimering. Du agerar drivande i förbättrings-, säkerhets- och kvalitetsarbetet samt att trimma processer och flöden enligt LEAN och 5S. Du fungerar som en samarbetande länk mellan de olika avdelningarna i produktionen och rapporterar direkt till Produktionschefen.

Rollen passar dig som drivs av utmaning, utveckling och nytänkande samt trivs med såväl operativt som strategiskt produktionsarbete.

Din profil

Vi söker dig med relevant utbildning, gärna mot verkstadsindustrin. Utöver din utbildning har minst fem års praktiskt ledarerfarenhet, med fördel inom bearbetning samt mycket god teknisk förståelse. Som ledare tar du ett stort ansvar och bidrar med både engagemang och hög arbetsmoral. Du är själv en genuint god lagspelare som sätter laget i första rummet och som är duktig på att motivera dina medarbetare.

För att lyckas i rollen bör du även vara tempostark och flexibel, du arbetar med en god struktur och trivs med att hålla igång flera arbetsmoment samtidigt. Du är van att prioritera och har förmågan att fatta beslut och att fullfölja gemensamt uppsatta mål för arbetsgruppen.

Med fördel har du god datorvana och navigerar dig lätt i MPS-system samt Officepaketet. Att du talar och skriver flytande svenska och engelska ser vi som en självklarhet.

Tjänsten är en direktrekrytering till vår kund som erbjuder en tillsvidareanställning.

Vi rekryterar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut. Du är varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Uppstart: Snarast eller enligt överenskommelse.

Ort/Placering: Ljungby.

Omfattning: Heltid.

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Kontaktperson(er) Rebecca Moberg Rebecca Moberg rebecca.moberg@empleo.se Kristina Lindberg 0470-730195 kristina.lindberg@empleo.se

Anställningsomfattning Heltid

Anställningsform Tillsvidareanställning

Tjänstgöringsort Ljungby

Publiceringsdatum 2016-12-21

Henjo Plåtteknik startade redan 1945 Ett anrikt företag samt ett av de ledande företagen inom avancerad plåtbearbetning. Vår tillverkningsprocess omfattar laserskärning, stansning, valsning, kantbockning, svetsning samt ytbehandling och slutmontering. Vi erbjuder en modern produktionsmiljö och marskinpark på 12000 kvm och är certifierade enligt ISO 9001, 140001 samt 3834-2. Henjo är idag 75 anställda och omsätter 100 MSEK. Henjo En helhetslösning. Läs gärna mer om oss på henjo.se

Om oss

Hos Empleo är du som konsult vår främsta tillgång. Därför lägger vi stor vikt vid att du ska kunna utvecklas och må bra. Det är självklart för oss att ge dig de rätta verktygen för att du ska kunna utföra dina arbetsuppgifter med högsta kvalitet. Av samma anledning följer vi upp och ser till så att allt fungerar som det ska på din arbetsplats. Med bättre bemanning menar vi bättre för våra kunder och för dig som anställd. Vi är öppna och genuina som för oss alla skapar framgång!

Investering av kantpress från Trumpf

TruBend 7036

Henjo har investerat i en Trumpf TruBend 7036.

Kantpressen kommer att levereras efter semestern 2015 och kommer vara ett välkommet tillskott till våra övriga kantpressar.

Ny CFO på Henjo

Den 15 September 2014 tillträdde Jonas Tedenstad som Henjo:s nya CFO.
Han har tidigare arbetat på Proton Lighting som Contoller. Mycket av Jonas arbetsliv och erfarenhet har bestått av ekonomi men han har även erfarenhet av produktion då han arbetade som produktionschef på Proton Lighting mellan åren 2008-2012. Han är gift och har två vuxna barn. Under fritiden är det musik, träning, familj och vänner som upptar mycket av hans tid.
Henjo satsar för framtiden och den resan ser Jonas fram emot att får vara med på.

Henjo investerar för framtiden.

Nu fortsätter Henjo resan mot en effektivare produktion med fler svetsrobotar i sin produktion.
Två Panasonic robotar är beställda från Valk Welding B.V. Svetsrobot nummer ett beräknas vara på plats
v 36. Robot nummer två beräknas kring årsskiftet.

VD Anders Larsson.
”Automation är nyckeln för effektivisering och framgång men också ett sätt att kvalitetssäkra. Vi arbetar dagligen med vår vision om att hjälpa kunder, leverantör och oss själva att vinna nya affärer”

Söderbergföretagen förvärvar ProVia Vägmärkning AB

Söderbergföretagen förvärvar ProVia Vägmärkning AB

Industrigruppen Söderbergföretagen förvärvar ProVia Vägmärkning AB av Trafikservice Eriksson & Göransson AB. ProVia omsätter 42 Mkr och har 11 anställda. Kontor och lager finns i Skoghall med filial i Stockholm. Genom förvärvet stärker Söderbergföretagen sin ställning inom affärsområde Infrastruktur där det nu finns två framgångsrika bolag, AB Blinkfyrar och ProVia.

– ProVia är en regionalt stark aktör, lokaliserad i Värmland som stärker vår marknadsposition i Mellansverige och Norrland samt breddar vårt totala produktsortiment. ProVia gör att vi snabbt tar nästa steg i vår tillväxtstrategi, säger Per Gullstrand, VD på Söderbergföretagen.

ProVia grundades 1971 och representerar sedan 1987 ett av Europas ledande företag inom trafiksäkerhetsprodukter, Horizont-Klemmfix i form av generalagent.

Kontor ligger i Skoghall i Hammarö kommun där ProVia har lager och tillverkning. ProVia finns även representerade i Umeå, Göteborg och Stockholm.

I Skoghall sker egentillverkning av vägmärken, tilläggstavlor, vägvisare, avstängningsmaterial m.m.

– Vi är glada över att vi hittat en industriell och långsiktig ägare med erfarenhet från branschen som kan utveckla företaget vidare, säger Stefan Eriksson, VD på ProVia Vägmärkning AB. Stefan Eriksson kommer fortsättningsvis att arbeta kvar med försäljning och som platschef i Skoghall.

ProVia och Blinkfyrar kompletterar varandra väl, både geografiskt och med produktsortiment.

Det känns mycket positivt att få vara med i Söderbergföretagens expansion inom infrastruktur och jag ser fram emot vad samarbetet med vårt nya systerföretag ProVia kan bära med sig i form av förbättrat erbjudande till våra kunder, säger Jonas Forsvall, VD på AB Blinkfyrar samt från 1:a april även VD på ProVia Vägmärkning AB.

Ny kvalitetschef på Henjo AB

niklas_karlsson Niklas Karlsson har tillsatt tjänsten som kvalitetschef. Han har genomgående i sitt arbetsliv arbetat med kvalitet och miljöfrågor och har erfarenhet både från plåt och plast branschen. Senast kom Niklas från AD plast där han var Kvalitet och Miljöchef. Dessförinnan jobbade han som leverantörutvecklare på Kalmar LMV.

Henjo investerar i ny tanktvätt

Henjo Tanktvätt
Under senhösten 2013 investerade Henjo i en ny tanktvätt, som nu är installerad och i produktion. Produktionschef Kalle Meijer säger att han är mycket nöjd med tanktvätten som är en förutsättning för att uppfylla de höga renhetskraven som Henjos kunder kräver.